Tanden bleken met de thuisbleekmethode.

Bij deze uiterst betrouwbare methode wordt gebruik gemaakt van exact passende mallen en een gel die je zelf aanbrengt.

De mallen

Wij maken op maat een flexibele mal. Deze past exact over je tanden heen zonder te drukken.
Er is in de mal ruimte gemaakt voor het aanbrengen van bleekgel. Deze ruimte zit alleen aan de zichtbare kant van tanden en kiezen.

Er is een blauw materiaal op uw gebitsmodel aangebracht (voordat de mallen erop worden vervaardigd). Zo maken we de ruimte voor de gel.

De mallen reinigen

De mallen kunnen het best worden schoongemaakt met een tandenborstel onder een rustig stromende kraan. Neem hiervoor steeds rustig de tijd en maak ze echt schoon.

De mallen bewaren

Bewaar ze goed want ze zijn kostbaar.
Je krijgt er daarom een speciaal doosje bij.
Bovendien zal na verloop van maanden het bleekresultaat teruglopen, waardoor opnieuw bleken nodig is.
Je hoeft voor een herhaling alleen nieuwe gel aan te schaffen.

Hoeveelheid gel

Het is de bedoeling per tand of kies ongeveer een hoeveelheid gel aan te brengen zo groot als een grote luciferkop. Op deze manier kun je normaal gesproken met de 3 spuitjes die je bij de mallen krijgt, ruimschoots het gewenste resultaat bereiken. Als je de mal in de mond aanbrengt en je merkt dat de gel eronder vandaan komt, heb je teveel aangebracht.
Dit kan schadelijk zijn voor het tandvlees. Veeg daarom in dat geval met een vinger de overmaat weg en spoel voorzichtig met water, terwijl de mallen op hun plek blijven. Ze passen zo goed dat de gel die in de mal zit daar ook blijft zitten.

Aanbrengen van de gel

De spuitjes zijn hiervoor erg geschikt. Doe wel voorzichtig en zet een bril op tijdens het werken met de gel.
Dit om te zorgen dat je de gel niet in de ogen krijgt.
Mocht dit toch gebeuren, spoel de ogen dan zeer grondig uit met water. Neem direct contact op met de huisarts en geef aan dat er waterstofperoxide in de ogen is gekomen.


Bewaren van de gel

De gel is lang houdbaar. Bewaar het in de koelkast.
Duur van de behandeling
De “day”-gel moet twee keer een half uur in contact met de (schone!) tanden zijn om resultaat te kunnen boeken.
De “night”-gel moet 5 uur aaneengesloten in de mond zitten.
Omdat gevoeligheid van de tanden kan optreden is het raadzaam om in elk geval na een dag of nacht bleken minimaal éen etmaal niet te bleken. Dit geeft de tanden even rust en zal de gevoeligheid beperken tot een minimum.
Overigens zit in de gel een desensitizer, een stof die de tanden minder gevoelig maakt.
Je zult zelf merken wat je aan kunt. In ieder geval moet je stoppen totdat de eventuele gevoeligheid over is. Deze gevoeligheid is altijd van voorbijgaande aard.
Het aantal keer bleken bepaal je in principe zelf. Je gaat ermee door tot het gewenste resultaat is bereikt. Doorgaans is dit binnen 3 weken het geval.

Resultaat van bleken

Het resultaat kan verrassend zijn en een heel mooi effect op de tandkleur hebben. Vullingen bleken helaas niet mee, maar kunnen natuurlijk overgemaakt en aangepast worden. Na een aantal jaar kleuren de tanden terug naar de oorspronkelijke kleur. Roken en veel koffie of thee drinken versnelt dit. Met opnieuw bleken kan dan opnieuw resultaat geboekt worden. Het resultaat kan ook worden bijgehouden door bijvoorbeeld een keer per maand te bleken. Het resultaat kan afhankelijk zijn van de oorzaak van de verkleuring. Bij een antibioticum (tetracycline) verkleuring bijvoorbeeld is het resultaat minder goed te voorspellen.

Wanneer contact opnemen?

– In ieder geval bij twijfel.
– Bij aanhoudende pijn.
– Als je meer gel nodig hebt.

Wij maken gebruik van het meest gerenommeerde systeem wat op dit moment op de markt is. Het is een product van Philips.
Philips Zoom.
Eerder gebruikten we Opalescense.
Opalescence.